Socis

En aquesta iniciativa hi participen sis socis: el Consorci de les Vies Verdes de Girona, que és el cap de files del projecte, l’Ajuntament de Figueres, el Conseil Départamentale des Pyrénées-Orientales i la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Diputació de Girona com a ens associat.

L’objectiu del projecte final és el d’unir els destins turístics de la província de Girona i del departament francès dels Pirineus Orientals, a través d’una xarxa ciclable interconnectada a diferents mitjans de transport públic.

Vies Verdes

Vies Verdes de Girona, creat l’any 2003 i integrat per la Diputació de Girona i els municipis i consells comarcals assenyalats en els estatuts. La seva tasca principal és la de realitzar el manteniment i millora de la infrastructura, la promoció del seu ús i l’ampliació de la xarxa. Des de 2013 gestiona també la xarxa Pirinexus, 353 km de ruta pedalable que uneix les comarques gironines amb la Catalunya francesa.

Ajuntament de Figueres
logotipo del ayuntamiento figueras

L’Ajuntament de Figueres, s’organitza en cinc àrees administratives o de serveis: Serveis Econòmics i generals, Serveis a les persones, Serveis al territori, Serveis de promoció Econòmica i Serveis Urbans.

Pyrénées Orientales

Le Département des Pyrénées-Orientales és l’assemblea deliberativa del departament francès dels Pirineus Orientals, una unitat territorial descentralitzada situada al sud de la regió occitana. Està integrat per 34 regidors generals dels 17 cantons dels Pirineus Orientals, és a dir, de la Catalunya del Nord i del territori occità de la Fenolleda. Té la seu del département a la ciutat de Perpinyà. Els départements es categoritzen per número i els Pirineus Orientals són el número 66.

Perpignan Méditerranée Métropole

La Communauté urbaine Perpignan Méditerranée Métropole és una agrupació supramunicipal els quals, regits pel codi general de col·lectivitats territorials, agrupen 36 municipis que han decidit gestionar àrees de serveis en comú. Té la seu a la ciutat de Perpinyà. La comunitat urbana gestiona diverses àrees d’intervenció, en cadascuna de les seves ciutats membres, que transfereixen les seves pròpies competències en els àmbits de transport, planificació, residus, aigua, música, habitatge i desenvolupament econòmic.

Consell Comarcal Alt Empordà

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà és la institució que agrupa els 68 municipis de la comarca de l’Alt Empordà. Constituït l’any 1987, dóna serveis en àmbits tan diversos com serveis socials, habitatge, medi ambient, cultura, esports, joventut, promoció econòmica i turisme. És en aquesta darrera àrea on es coordina el projecte BICITRANSCAT.

Diputació de Girona

La Diputació de Girona és l’ens de govern supramunicipal del conjunt de les comarques gironines. La seva àrea geogràfica d’actuació inclou tots els municipis de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva, a més de tres d’Osona (Espinelves, Viladrau i Vidrà). Integren la Diputació vint-i-set diputats, elegits a partir de les eleccions municipals. Té la seu al Barri Vell de Girona, a la pujada de Sant Martí, 4-5.