Projecte

Objectiu

L’objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Orientals, a través d’una xarxa ciclable interconnectada a diferents mitjans de transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible i permetent una variant pel litoral del territori que suposi una alternativa a les carreteres sovint saturades a l’estiu.

 

Bicitranscat implica el desenvolupament d’un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer connectat a la ruta ciclista d’interès europeu EuroVelo 8 «la Ruta del Mediterrani (Cadis – Atenes)» i a la via “Pirinexus”. Aquest projecte compleix així amb les altes expectatives dels turistes itinerants, turistes amb residència fixa i població local, ja ressaltats pel projecte previ Enllaç.

 

Per a això, es duran a terme tres grans àrees de treball:

 

1- Construir un nou tram ciclable, mitjançant el desenvolupament d’una xarxa de rutes que constitueixen connexions amb vies ja existents com són la EuroVelo 8 i Pirinexus, i sobretot connexions amb el transport públic, com les estacions de TGV i AVE de Perpinyà i Figueres, millorant així l’oferta de transport transfronterer sostenible existent.

2- Desenvolupar nous serveis de mobilitat sostenible (aparcaments de bicicletes i porta-bicis) i facilitar la cooperació transfronterera multimodal (modes d’accés, informació, desenvolupament d’aplicacions).

3- Estudiar el comportament dels usuaris en aquests eixos de transport sostenibles transfrontereres i mesurar l’impacte econòmic de les millores en l’oferta de transport a tot el territori.

Entitats
Actuacions
Al territori de l’Alt Empordà:

 

Etapa d’uns 45Km ciclables: etapa amb un desnivell de 90m , traçat planer.

 

Ruta amb parada als municipis de Figueres, Vilajuïga i Roses, connexió amb tren i bus. Potenciarà la multimodalitat
Connexió amb la ruta Pirinexus, aquest nou traçat formarà part de la ruta Pirinexus, fent d’enllaç amb Figueres i Roses. Compartiran el tram de Vilanova de la Muga a Castelló d’Empúries.

 

Punts d’interès turístic:

Figueres
Roses
Castelló d’Empúries
Aiguamolls de l’Empordà

 

Obres:

Carrils bici urbans a Figueres i Roses
Utilització i adequació de camins existents
Senyalització i plafons informatius
Carregadors i aparcaments de bicis
Bici carril i pont Sant Pere Pescador

 

Al territori francès:

 

Enllaç entre Sant Llorenç de Cerdans i la Forja del Mitg (Pirinexus).  Adequació de camins forestals (4,8Km)
Enllaç entre Argelès sur mer (EuroVelo8) i Sureda (etapa de 7Km). Un cop acabat el traçat final connectarà Argelès amb Voló (Pirinexus)

 

Enllaços més segurs i segregats

 

Enllaç de Perpinyà amb Canet de Rosselló: connexió de la ciutat de Perpinyà amb la EuroVelo 8 i la costa (etapa de + de 17Km) passant per les immediacions del riu Têt.

ciclistes ruta ciclista muntanya btt bicitranscatruta ciutat bicicletaciclistes descans esmorzar esportbicicleta natura flors manillar catalunya rutabicicleta girona ciclisme esport

DESCÀRREGUES

GUIA DE COMUNICACIÓ

MANUAL

MAPA

TRAÇAT