POCTEFA
Poctefa i Bicitranscat s'uneixen per dur a terme un projecte transfronterer, juntament amb el departament francès dels Pirineus Orientals, a través d’una xarxa ciclable interconnectada a diferents mitjans de transport públic.
turisme, pirineus, xarxa, ciclable, bicicleta, Girona, vacances, esport, salut, transport, comarques, gironines, turístic, projecte, ruta, pirineus, eurovelo, figueres, perpinyà, perpignan, mobilitat, costa, litoral, cap de creus, creus, excursió, excursions, camí, via, vies, rutes
18825
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18825,bridge-core-1.0.4,symple-shortcodes ,symple-shortcodes-responsive,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
interreg poctefa bicitranscat

Un projecte de cooperació POCTEFA

per al desenvolupament de BiciTransCat

BiciTransCat desenvoluparà un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer, connectant el nordest de Girona i França i potenciant la intermodalitat. El 17 d’agost de 2016, per decisió de la Comissió Europea es va aprovar la versió 2.2 del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

 

L’objectiu general del Programa és continuar i reforçar la integració econòmica i social de la zona trans- fronterera a través de la cooperació. Per aconseguir-ho es centra en promoure i cofinançar projectes de cooperació al territori elegible realitzats per socis francesos, espanyols i andorrans.

 

El Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) està finançat per la Unió Europea amb un pressupost total de 178 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER sense assistència tècnica).

 

El 4 de novembre de 2016 el Comitè de Seguiment del POCTEFA va aprovar el text oficial de la segona convocatòria del Programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

 

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, juntament amb els 4 socis, Ajuntament de Figueres, Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales, Consell Comarcal de l’Alt Empordà i Communaute Urbaine Perpin- yà Mediterranee, va presentar amb data 31 de maig de 2017, a la segona convocatòria de projectes POCTE- FA, el projecte “EFA156/16 BICITRANSCAT” Desenvolupament de nous itineraris ciclables i enllaços multi- modals transfronterers per la promoció de la mobilitat sostenible.

El Comitè de Programació del POCTEFA 2014-2020, celebrat el 8 de novembre de 2017 a Biarritz, va aprovar la resolució de la segona convocatòria amb 62 projectes de cooperació transfronterera i 71 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Entre ells, va aprovar el projecte EFA156/16 BICITRANSCAT.

 

El projecte BICITRANSCAT té com a objectiu el desenvolupament d’un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer estructurat al voltant del transport públic i de les rutes ciclistes ja existents d’interès europeu EuroVelo 8 “La Ruta de la Mediterrània (Cadis-Atenes)” i Pirinexus.

 

Aquest projecte compleix així amb les altes expectatives dels turistes itinerants, turistes amb residència fixa i població local, ja ressaltats pel projecte previ Enllaç. Té com a objectiu unir les principals destina- cions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix ciclable interconnectat a diferents maneres el transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible i permetent una variant litoral que suposa una alternativa a les carreteres sovint saturades els mesos estivals.

 

Per aconseguir-ho, el projecte “EFA156/16 BICITRANSCAT” té un pressupost de 4.689.269,25 d’euros cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020), un 25% per la Diputació de Girona (als socis catalans), com a soci associat al projecte, i un 10% d’autofinançament del Consorci de les Vies Verdes de Girona.

L’objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Orientals, a través d’una xarxa ciclable interconnectada a diferents mitjans de transport públic.

El Mou-te amb transport públic per Catalunya és el cercador de rutes o router a Internet promogut per la Generalitat de Catalunya amb la voluntat d’anar integrant tota l’oferta de transport públic que opera dins del territori català.

DESCÀRREGUES

GUIA DE COMUNICACIÓ

MANUAL

MAPA

TRAÇAT