Ciclistes pugant al tren a l'estació de tren de Perpignan

Es presenta el web del projecte d’intermodalitat pedalable transfronterera Bicitranscat

La ruta dibuixa un eix litoral Girona-França al voltant de Pirinexus i EuroVelo 8

 

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat en funcionament el web www.bicitranscat.cat, un espai en 4 idiomes (català, castellà, francès i anglès) on s’explica el projecte europeu de cooperació POCTEFA per al desenvolupament d’un eix de mobilitat pedalable transfronterera. El Consorci és un ens vinculat a la Diputació de Girona que gestiona les vies verdes i la ruta Pirinexus, i promou l’impuls de la bicicleta i la mobilitat sostenible.

L’objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Orientals a través d’una xarxa pedalable interconnectada a diferents mitjans de transport públic. Aquesta xarxa s‘ubica a la zona nord-oriental de les comarques gironines, concretament a l’Alt Empordà i al litoral de la Catalunya francesa (sud de França). «BiciTransCat» és el projecte del nou eix litoral al voltant de la ruta ciclista EuroVelo 8 i la ruta Pirinexus.

El pressupost del projecte és de 4.689.269,25 euros, cofinançats al 65 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

En aquesta iniciativa hi participen cinc socis: el Consorci de les Vies Verdes de Girona, que és el cap de fila del projecte, l’Ajuntament de Figueres, el Conseil Départamentale des Pyrénées-Orientales, la Communauté Urbaine Perpignan Méditerranée, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. La Diputació de Girona participa també del projecte com a ens associat.

Al web s’explica el projecte amb detall, amb la documentació oficial, i s’ofereixen consells de mobilitat i seguretat, notícies relacionades amb el desenvolupament dels treballs i l’enllaç a cada entitat associada.

«BiciTransCat» es va presentar el 31 de maig de 2017, a la segona convocatòria de projectes POCTEFA, amb el nom tècnic d’«EFA156/16 BiciTransCat. Desenvolupament de nous itineraris pedalables i enllaços multimodals transfronterers per a la promoció de la mobilitat sostenible». La data prevista de finalització dels treballs és el segon semestre de 2021.

 

 

estació autobusos transport public     

 

Informació de la nota de premsa de presentació del projecte «BiciTransCat»:

 

ⓘ CINC ADMINISTRACIONS IMPULSEN EL PROJECTE BICITRANSCAT, PER LA MOBILITAT SOSTENIBLE TRANSFRONTERERA

ⓘ Un projecte de cooperació POCTEFA per al desenvolupament de BiciTransCat

 

Fotos: CVVGi i Stella Rotger