CONSELLS DE SEGURETAT PER ALS CICLISTES

PROTEGEIX-TE I VIGILA, ES PODEN PRODUIR SITUACIONS DE RISC

consell bicitranscat seguretat ciclista nens

Al carrer

Els carrers i carreteres són espais compartits i de convivència. Assegura’t que et vegin (busca fins i tot el contacte visual), que tothom pugui preveure els teus moviments, i fes servir el timbre quan sigui necessari (la seva equipació és obligatòria). És recomanable tenir assegurança. Per la teva seguretat utilitza sempre el casc: és obligatori a la carretera i, si tens menys de 16 anys, també en zona urbana. No es permet superar la taxa de 0,25 mg/l d’alcohol, consumir drogues o estupefaents ni l’ús d’auriculars i mòbil. Si ets major d’edat, pots portar un nen de fins a 7 anys en un seient addicional homologat.

consell bicitranscat seguretat ciclista ciutat

A la ciutat

No t’acostis massa a la vorera ni als cotxes aparcats, i procura circular en línia recta sempre que puguis, evita anar entre cotxes aturats, esquivar vianants... Quan circulis per un espai de vianants, mantingues la distància i circula a poca velocitat per seguretat i per convivència.

consell bicitranscat seguretat ciclista carretera

A la carretera

Quan no tenen un lloc reservat, les bicicletes han d’anar pel voral, sempre que sigui possible.

consell bicitranscat seguretat ciclista

De nit

De nit has de portar el catadiòptric del darrere i encendre el llum davanter i posterior. Es recomana portar catadiòptrics als pedals i les rodes. Si vas per carretera, és obligatori portar una peça de roba que sigui reflectora.